Evves place

Alla inlägg under oktober 2012

Av Evelina - 4 oktober 2012 18:39

Hade en plan för dagen idag, stenhårt plugg! Det gick sådär! Gick och la mig med en taskig hals igårkväll, vaknade med en ännu taskigare imorse. Suck, stackars mig! Känns som att jag kanske har lite feber också, men som tur väl är har jag ingen termometer som jag kan kolla med. Lika bra, man känner sig alltid mycket sjukare när man fått en diagnos! Det är därför jag ogärna går till doktorn; Sålänge ingen vet om det är något fel på mig så finns inget fel, simple as that!


Har satt en kråka på ett papper idag också, så nu är mitt lilla hus "mitt", happy happy! Wiiiiie   Lämnade Fiffi med en tuggrulle med kyckling på när jag gick. När jag kom tillbaka hade Fiffi ätit upp tuggrullen, öppnat lådan, och försett sig med en ny   


Pållemann fick lite markjobb. Min taskiga hals som krävde sällskap av lite snuva också, gjorde att min kropp kändes lite seg. Lika med inte så lyckat att provocera den om den ska sitta still och koncentrera sig några timmar imorn. Det gick sådär bra, Blomman är ju lite känslig, så har inte jag fullt fokus, har inte han det heller ;) Men han är rastad och road åtminstone!


Har köpt piller idag, Voltaren, extra bra mot min klämda, säkert jätteinflamerade nerv i högerbenet! Det här var ny modell, nån kapsel som tydligen skulle vara jättebra och verka jättefort! MASSA bättre än den gamla och 6 kr dyrare ;) Så nu har jag ätit en sådan, det var snart 1 timme sedan, men än märks ingen skillnad. Den kanske hamnade fel   


Köpte mer mat också, det var hemskt vad jag gluffsat i mig sedan i söndags    Var provsmakning i Maxiköket, potatissallad. Som hon lagt i form och haft i ugnen och vips så blev det potatisgratäng! Supergott! Jag som tycker laga mat är typ det tråkigaste man kan göra. Och varför göra sig besvär med att LAGA mat när det finns yoggi och müsli?! Men är det bara LÄTT att göra och gott så kan jag faktiskt tänka mig att laga lite mat också. All mat jag lagat sedan jag flyttade in har varit pasta med köttfärssås, utom en gång när det var kycklingthaigrejen. Men numer har jag alltså även en potatissallad, förlåt, gratäng, som jag kan fixa! Tror man fungerar lite bättre om man varierar sig lite, och framförallt inte bara äter joggi, müsli, smörgås och mango   


Nu ska jag göra ett sista ryck med plugget och sedan sova på saken tills imon! Wish me luck, I think I need it!

Av Evelina - 3 oktober 2012 14:48

Nu har jag bott i mitt hus ett tag, några dagar iallafall, och jag trivs så himla bra! Var lite rädd att jag skulle sakna staden, men nä, jag trivs verkligen kanon! Nära och bra till Blomman och en gräsmatta utanför dörren till Fiffi. Just nu kan det inte bli mycket bättre!


Första tentan närmar sig med stormsteg, på fredag är det dags. 8.30 ska jag befinna mig i bingohallen på andra sidan gatan vid högskolan för sociologitenta. Och jag är inte nervös. Det är märkligt! Jag är inte likgiltig heller, för jag skiter absolut inte i vilket, jag har valt att satsa på att utbilda mig, och då är det också det jag gör. Men kanske har jag kommit till en punkt med mig själv där jag klurat ut att det liksom inte precis gynnar mig att hetsa upp mig en vecka innan över en tenta som vare sig jag vill eller inte, vare sig jag pluggat eller inte, kommer komma. Det är ju liksom bara att göra det bästa av situationen. För vill jag plugga så är inte tentor valfritt.

Dessutom börjar det ta sig, jag börjar se ett sammanhang i det jag läser och jag börjar lite försiktigt förstå vad det är jag läser. Ballt, det trodde jag helt ärligt inte var möjligt för några veckor sedan! Efter första föreläsningen kändes det mest som att nä, alltså allvarligt talat, jag lägger ner detta! Men nu känns det mer hoppfullt, det här kan nog bli riktigt spännande!


Blomman är bäst just nu igen. Vi longerade i fri form i förrgår, och avslutade med lite lösarbete. Han är så galet lyhörd och känslig att arbeta från marken så det är läskigt. Får spinna vidare på det. Letade en trickkurs i närheten, men såg mörkt ut hela höstterminen. Kanske lika bra det, det ingår inte riktigt trickkurser i studentbudgeten ;P

Igår red jag, det gick om möjligt ännu bättre än förra ridpasset. Vi hittar det igen, sakta men säkert. Rom byggdes ju inte på en dag sägs det ju. Det hade det nog gjort nuförtiden. Numer behöver man ju inte bygga kloss för kloss, det är bara att beställa ett modulhus. Då kommer det ett gäng gubbar med huset på en lastbil, lastar av det och sedan är det klart. Ridningen har inte riktigt följt den utvecklingen, där får man fortfarande göra på det gamla goda sättet och bygga fint från grunden. Eller köpa ett som någon annan redan byggt. Jag gillar att bygga själv - jag glömmer vissa vitala klossar ibland bara ;)


Fiffi fick vara hemma alldeles själv igår några timmar medan jag fixade fisken på jobbet. Va rätt lugnt, alla ville köpa lax, laxen var slut. Vad gör man då? Städar! Så nu är det minsann skinande rent! Sprutade lite rengöringsmedel här och lite där och lite på dörren. Sedan luktade det fantastiskt gott, Yes powerspray is the shit! Funkar till allt, och luktar fantastiskt!


Behöver en soffa! Nu, nehöver jag en soffa, jättemycket! I veckan var jag till och med beredd att köra till Osby för en soffa, sedan kom jag på att jag kanske hade annat jag borde prioritera en tentavecka än en soffa. Så då la jag ner det lite, för stunden. I helgen blir det nya tag, för jag måste ha en soffa snart, det börjar kännas akut! Man måste ju ha någonstans att sitta, och jag råkar digga att sitta i just en soffa! Nästa problem med soffan är att jag vill ha en stor fluffig soffa, men jag har ett väldigt litet vardagsrum. Men det löser sig nog på något sätt. Antingen blir det en soffa i rummet eller så blir rummet en soffa, vi får la se helt enkelt ;)

En TV också, mycket nödvändigt! Jag som kollar så galet mycket på TV =P Men jag har en plan för TV:n! Jag ska kolla på nyhetsmorgon när jag äter frukost så jag lär mig något om världen!


Jag lyssnar numer på SR P3 i bilen, för att bli lite mer civiliserad. De har massa spännande debattprogram på P3, t ex så bör barn inte läsa TinTin för det finns rasistiska tankegångar i delar av serien, koncernen som köpte upp Orrefors är trötta på att inte tjäna några pengar på glaskonsten och kvinnorna i IKEAkatalogen i Saudiarabien är bortretuscherade. Ja, ni hör ju själva! Hur mycket spännande som helst! När man sedan blivit lite mer insatt kan man också ringa in och tala om sin åsikt. Men jag tror jag väntar lite med det ;)

Läser man sociologi så underlättar det nog om man är lite integrerad i samhället också, och inte bara i stallet =P


Nehä, nu är den här pluggpausen slut! Dags att säga hej till alla gubbarna igen, vem sa vad och vad menade de egentligen med det, det är det som är frågan som ingen ännu funnit något svar på!


 





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Armanis Mr O´Mally

 

Welsh Cob, hingst, född 2006

e: Armanis Shooting Star ue: Menai Sparkling Midas

 

Min "dressyrponny" och bästa vän, till vardags kallad Blomman. Han är godkänd för avel och har en livstidslicens hos Svenska Welshponny och Cobföreningen.

Fiffihunden

 Fiffi är en Amerikansk Cocker Spaniel med sportfrisyr. Hon hänger med på det mesta och ambitionsnivån ligger på att vi ska ha roligt ihop.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards