Evves place

Alla inlägg under oktober 2012

Av Evelina - 23 oktober 2012 16:06

Idag har Blomman och jag haft dressyr med hinder. Det vill säga vi har hoppat! En studserie med galoppbommar mellan hindrena. Blomman hoppade så fint så fint över, det blev inte plockepinn en endaste liten gång! När vi hopptränade sist så blev jag tillsagd att sluta greja så mycket, sluta försöka korrigera allt in i minsta detalj för att det ska bli perfekt, så idag fokuserade jag stenhårt på att göra absolut ingenting! Jag la en lagom galopp, svängde mot hindret och lät Blomman sköta det själv. Och så galet mycket bättre det blir när jag litar på att han kan själv istället för at lägga mig i hela tiden! Så jag är jättenöjd med vårt pass, och det verkade han också vara :)


Har bakat en chokladkaka på beställning också. Evelinas Tårtexpress. Haha, nä, det var en kladdkaka bara. Hoppas den blev bra. Fick ju baka den lite längre än vanligt. För när jag tycker den är som godast, är den inte så "representativ" om man säger så. De som smakat Gustafssons kladdkaka vet att det är kladdigt med jättestort K, iofs jättegott med stort J också, men inte så vackert kanske ;)


Skulle beställa en TV också, har velat och funderat och velat och funderat lite till. Och sedan nu då bestämt mig, ja då kostar det 400 SPÄNN att få hem skiten! :O Rena rånet om man frågar mig! Särskilt när man kan beställa från andra företag fraktfritt. Enda problemet då är att just den TV:n jag vill ha såklart inte finns där det är fraktfritt. Trött man blir, jag menar allvarligt, 400 spänn i frakt, det kan de seriöst glömma! Nä, då kan jag nog allt hitta något annat!


Nu är det bara 1 vecka kvar :D


Nu ska jag fika lite, och sedan blir det in till Halmstad och "fiska" en stund!


Hej hopp på er!


 

Av Evelina - 22 oktober 2012 20:49

Idag har jag ridit galopphäst, Quling, de va kul :D En av Blommans blivande stallkompisar. Det kommer verkligen bli helt underbart att ha honom alldeles utanför dörren, alldeles snart är det!


Blomman har också blivit road, han fick ett dressyrpass. Fin ponny! Jobbigt sa Blomman och svettig blev han. Så han fick dessutom bada när vi var klara. Fiffi satt vid dörren och visade sitt medlidande med den stackars ponnyn ;) Mina fina underbara fyrbenta vänner. Tänk vilken glädje de skänker en, vad skulle jag gjort utan dem?!


Här har vi Quling! Det är den bruna glada hästen längst fram!

 

Av Evelina - 22 oktober 2012 11:25

Ibland är man lite sugen på något, då kan det vara bra med ett päron! Jag tog ett smakprov på mitt fina Kaiser Alexanderpäron, la det på soffbordet och gick för att hämta mitt kaffe. Fiffi tyckte att åh, vad lämpligt, jag är också lite sugen på päron och hon verkar ju klar så det är nog min tur nu! Så helt plötsligt var mitt fina päron på hundfilten, alldeles hårigt. För på hundfilten är det hårigt, det har jag provat ;P


Suck, dessa hungriga spanielhundar! Det är tur för dem att de är lika söta som de är hungriga, för ibland lever de på det ;)


Haft 30 minuters handledning med grupparbetet idag. Det var allt som var schemalagt, resten av dagen är fri planering. Jag har planerat in att jag ska plugga, men inte när eller hur länge, huvudsaken är att det blir gjort. Det blir säkert roligare framåt kvällen!


Har köpt något toa-lukta-gott-och-gör-rent till dasset. Det är jätterosa, luktar jättemycket - men inte jättegott =P Haha, de luktar ju inte ILLA iallafall, så man får väl vara glad för det lilla!



Av Evelina - 21 oktober 2012 13:56

Blomman tyckte dagens aktivitet var alldeles jättekul! Jag också ;)


Det känns verkligen som himmelriket att ha kommit till en plats där det finns sandstränder, hur långa som helst, där man bara kan ligga och rulla i galopp! Blomman tycker fortfarande det är lite läskigt att galoppera allt för nära vattnet, men längre in så är sanden inte lika packad så där vill jag ogärna rida för mycket med tanke på slitaget på senor och leder. Men han vänjer sig nog! Hittade en bra mycket bättre väg ner idag också, så man slipper rida rakt igenom samhället utan kan rida på en traktorväg istället. Roligare än att skritta på asfalt hela vägen ner!


Solen övergav oss visserligen, den vågade visst inte visa sig så länge. Men det regnade åtminstone inte och kul hade vi!


Fiffi har tjatat hela dagen om att hon vill bli road, så nu är det hennes tur. Det står massa skyltar till någon godisaffär här i krokarna, så vi måste nog kolla vad det är för något! Har vi tur är den stängd när vi hittar den, har vi otur är den öppen. Och, ja, då måste vi ju tyvärr handla ;D


9 dagar kvar! Wiiiie, räknar ner för fullt till ponnyn flyttar in utanför fönstret <3


Jag hade ingen passande bild, men den här är ju kul iallafall!

 

Av Evelina - 21 oktober 2012 09:35

Idag bjuder väderguden på stråååååålande solsken! Idag är väderguden min bäste vän! Idag är det stranden som gäller!!


 


Av Evelina - 19 oktober 2012 20:48

Så galet häftigt! Blomman har just ändrat sig! Han vill inte bli dressyrhäst längre, han vill bli en fullblodsgaloppör! Helt övertygad om att min "knubbiga cob" skulle göra succé :D


Det var så himla härlig stämning där nere, sådär kamratlig och go. Sådan gemenskap på ett helt annat sätt än när man kommer in i ett "ridstall". Jockeysar, jättetrevliga, som red häst efter häst några varv i galopp på banan. Jag hade lätt kunnat tänkt mig deras jobb! Tänk hur fantastiskt det måste kännas att sitta där uppe, i den farten, och bara känna vindraget. Ja, jag tror faktiskt jag ska bli jockey i mitt nästa liv!


Så nu har jag spenderat en stund med att titta på fullblod på hästnet, haha, jag vet, jag är nog lite fel någonstans ;) Sedan insåg jag att nu är nog inte rätt tid att köpa en häst till. Då bytte jag till utrustningssidorna och kollade om det fanns någon galoppsadel till Blomman istället =P Sedan kom jag på att det kanske var lite onödigt, men ett galoppträns skulle han nog trots allt vilja ha! Så han inte känner sig alltför utanför när han flyttar in i galoppstallet den 1:e! Måste bara klura ut vilken färg han helst vill ha   


 

Av Evelina - 19 oktober 2012 07:53

Tidig morgon för att vara mig idag. Blir jägersro en vända idag, ska kolla när en av Blommans blivande stallkompisar ska träna på att springa fort! Sedan blir det jobb, sedan blir det helg! Älska fredag <3

Såhääääääär bra blev det nya fina kandaret på cobben. Visst ser han helt plötsligt jättevuxen ut   


 


Och här är min Bamse   


 



Av Evelina - 18 oktober 2012 15:21

Längtar till imorn, fredag, bästa dagen på veckan!


Imorse tog jag en liten promenad bort till brevlådorna för att kolla om det kanske är så att jag har en där. Och jodå, jag har hittat en brevlåda som nog eventuellt kan vara min. Tänkte bara jag kanske skulle kolla så det verkligen är så, och isåfall märka den så postmannen kan lämna av min post(mina räkningar) där. Hade fått ett brev från mamma. Det var en hästig hälsning. Så nu vet ni det, skickar man post till mig så kommer den fram, bra bra!


Har fått ett litet paket i min brevlåda också. Från Xtreme Horse Makeover. Ett brunt sidostycke till Blommans fina kandar. En rem fattades, den har trillat av någonstans på vägen, ingen vet var, när eller hur. Den är bara borta liksom. Men nu är det komplett igen. Iofs så råkar det lilla spännet vara i silver istället för mässing. Men jag har placerat det strategiskt så det bör inte synas det minsta. Framförallt inte om man inte vet att det är så. Måste därför skicka ett galet stort tack till det företaget, så outstanding serviceminded! Världens trevligaste och fixade det här så kalasbra och snabbt till mig! Dessutom har de sjukligt fina grejer, det finns säkert något hos de som Blomman vill ha när han får för sig att utöka sin gardrob igen ;)

http://www.xtremehorsemakeover.com/


Nu ska Fiffi och jag åka och ta hand om Pållemannen. Blir lite ridning och alla kusarna ska in!


Ikväll ska jag dricka kaffe! Har fått härda ut flera dagar utan bara för att jag inte haft någon mjölk. För den var jag duktig och hällde ut innan jag åkte hem. Jag är inte kaffeberoende, jag råkar bara tycka det är gott. Så nu har jag fått köpa den snordyra (jättegoda) latten i skolan. Fruktansvärt oekonomiskt!!


Det här är Blommans syster, Armanis Magic Star, visst finns det vissa likheter?!

   

http://www.enmarken.se/photo-gallery.html




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Armanis Mr O´Mally

 

Welsh Cob, hingst, född 2006

e: Armanis Shooting Star ue: Menai Sparkling Midas

 

Min "dressyrponny" och bästa vän, till vardags kallad Blomman. Han är godkänd för avel och har en livstidslicens hos Svenska Welshponny och Cobföreningen.

Fiffihunden

 Fiffi är en Amerikansk Cocker Spaniel med sportfrisyr. Hon hänger med på det mesta och ambitionsnivån ligger på att vi ska ha roligt ihop.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards