Evves place

Alla inlägg under oktober 2012

Av Evelina - 10 oktober 2012 11:22

Fiffi och jag imorse. Ni får ha överseende med min ljuva stämma, jag hade ingen musik på datorn, och helt stumfilm verkar lite vl tråkigt =P


Av Evelina - 9 oktober 2012 17:59

Om detta är tillräckligt högt för att räknas som hinder, ja, då har jag och Blomman hoppat idag ;P


 


Tog en tur längs vägen först, fram och tillbaka. Om det är något vi har brist på så är det ridvägar. Jag börjar verkligen sakna det alldeles grymt nu :( Tur vi ska hem till Blekingelandet i helgen, där har vi allt några rundor :D


Hursom, så red vi i skritt och lite trav och galopp längs vägkanten på den lilla vägen. Fiffi följde med, duktiga lilla hund. Hon tyckte det var lite läskigt att springa brevid den stora Blomman, men hon hade bra fart efter! Tror nog allt hon kan lära sig att hänga med duktigt, bara vi hittar några vägat att rida på ;P


När vi kom tillbaka till paddocken så fick ponnyn rulla över det så kallade hindret några gånger åt varje håll. Wiiiie sa Blomman, det här var kuligt! Han var riktigt taggad och de flesta gångerna så kom vi helt ok bra på det också. Avståndsbedömning är inte min starkaste sida precis, vi skyller det på rutinbrist och inte total avsaknad av hinderkänsla ;)


Har redan börjat läsa litteraturen denna gången. Här snackar vi framförhållning på hög nivå alltså! Duktiga jag!


Nu ska jag och Fiffi ta en promenix bort till grannen förbi fältet, vi är välkomna att palla några äpplen där. Så kvällsmaten blir nog ev äpple med någon form av komplettering.


Och föresten så hade alla som var på kalaset där mina tårtor bjöds tyckt att de var toppen! Så skitroligt att höra :D

Av Evelina - 9 oktober 2012 14:14

Fiffihunden!


     

Av Evelina - 8 oktober 2012 18:34

Har haft en tårtbeställning idag. En vän i stallet som ville beställa till sin dotters kalas. Blev 2 tårtor med Petshopfigurer på, tjejen hade blivit jättenöjd och tyckt att figuren så ut precis som hennes favorit-petshop! Det är så roligt att göra saker till folk när de blir så nöjda! Ibland kan jag känna att jag skulle vilja utöka det lite, till någon form av hobbyverksamhet iallafall. Hade dock ändå behövt investera lite pengar till viss utrustning, men tjaa, vi får väl se :) Finns ett ställe i Laholm som heter Dreamcakes som är jätteduktiga! Är lite sugen på att anmäla mig till en kurs där. De jobbar mycket med sugar paste och flower paste. Jag har ju bara jobbat med marzipan, men de säger att pastan ska vara betydligt lättare och mer formbar. Så det borde ju vara hur kul som helst! Dessutom är kurserna inte extremdyra, så jag hade nog lätt tyckt det var värt det.... Hmmm, får fundera lite på den!


Har påbörjat nya delkursen också, men vi hade visst inte hunnit till psykologin än, vi var visst fortfarande på sociologi, men nu med inriktning på arbete och inte bara generellt. Jaja, man kan inte ha koll på allt ;) Verkar ändå roligt och för varje gång blir det lite roligare, för jag fattar lite med!


Blomman fick sig ett ridpass under eftermiddagen. Idag blev det kombinationen kapson och träns med dubbla tyglar. Och det blev så bra! Helt galet vad jag förändrar min ridning när jag rider på dubbla tyglar! Så från att ha haft halvbra pass där jag tyckt att han mest suttit fast (fast jag vet att det är jag som skapar det till stor del), så RED jag helt plötsligt aktivt och Blomman blev alldeles kalasfin och allt hopp som stundvis kännts som att det bara övergett mig liksom kom tillbaka. Jag KAN ju faktiskt rida när jag bara sätter rätt sida till och inte tillåter mig att hamna i någon negativ tankebana!


Sitter med min fina bärbara dator i knäet i min underbara soffa och kollar OS-küren från i somras, man kan ha det sämre!


Fiffi har fått träna på den upp och nedvända hinken. Bakdelskontroll åt båda håll och kroppsmedvetenhet och balans genom att snurra åt höger och vänster stående med alla fyra tassarna uppe på. Hon är så söt, och hon är så duktig, och hon blir så exalterad att hon till och med morrar samtidigt som hon viftar helt hysteriskt på svansen. Världens bästa Fiffi   

Av Evelina - 7 oktober 2012 22:16

Slut på den här veckan. Sitter i min goa soffa och bara avslutar veckan. Imorn börjar vi en ny kurs i skolan, psykologi med inriktning arbete. Spännande, ser fram emot det! Den här kursen blir gruppuppgift och hemtenta. Gillar att vår lärare varierar det lite för oss!


Är fortfarande skapligt förkyld. Börjar bli lite drygt nu, trodde det skulle börja rätta till sig snart, men nädå, det bara flödar på! Man börjar undra vart sjutton allt kommer ifrån, vart får det plats? Dessutom är det ju (snor)dyrt att vara förkyld länge, fatta vad hushållspapper jag har snytit upp så här långt!! Nä, min förkylning får mer än gärna dra åt skogen, jag är färdig med det här nu!


På fredag är det kick-off fest med vår "klubb", Corpus Callosum. Ska bli lite kul att träffa lite fler av de som går 2:a och 3:e året också. Dessutom har jag ju hittentills inte deltagit i ett enda socialt arrangemang sedan jag flyttade hit, så det kan väl vara på tiden att jag socialiserar mig lite ;)


Sedan på lördagförmiddagen så åker vi hem och stannar antagligen hemma till tisdag morgon/fm. Ska bli lite mysigt att komma hem och träffa människorna man flyttat ifrån. Se hur de har det på jobbet och lite så. Fika runt lite och skvallra lite, ja, det blir nog trevligt :) Ska få nya skor på bilen också. Nu åker dubbdäcken fram. Vintern ser ju inte ut att lura precis bakom dörren än kanske. Men man vet ju aldrig när kung bore tänker sig dyka upp, och oftast gör han ju just det, dyker upp, helst när man som minst anar det och är som mest sårbar. Så sitter han där sedan, och skrattar för sig själv och allt han ställer till med!


Har nog råkat köpa ett kandar till Blomman. Han viskade i mitt öra att han hemst gärna skulle vilja ha ett. Och curlingmamma som man är, så är det klart att han får allt han pekar på som vanligt ;) Är lite sugen på att börja växelanvända det lite med tränset. Känns som att vi börjar komma till en punkt när det kan vara läge att börja vänja in det lite smått. En vacker dag ska vi ju ut och tävla, och tillslut kanske vi till och med kommer upp på kandarklass, så det är bäst jag börjar vänja honom så det inte blir panik ;)


Nu ska jag gå och diska. Haha, ni anar inte vilken ordning och reda det är här hemma hos mig. Jag är nog faktiskt till och med föundrad själv måste jag erkänna! När jag bodde hemma HEMMA, så var det nog allra minst ordning hos mig, så här snackar vi helomvändning! Men det blir sådan skillnad när man får ett eget place. Och jag äääälskar mitt place!   


Ha de gott igelkott!

 

Av Evelina - 7 oktober 2012 09:14

Jag är med soffa! Den är inne! Efter många om och men så är den faktiskt inne! Shit pommes frites vad lycklig jag är :D Min fantastiska fina soffa, wiiiiie!!!


Haha, fast jag lovar att det var en upplevelse att få in den. Det var alla inblandade överrens om! Vi fick inte ens in den genom entrédörren först. Halvägs in kom vi, sedan tog det stop, oooops! Insåg att pappa som hela tiden tjatat om att jag inte ska köpa en för stor soffa fr det kommer se kontigt ut i rummet, troligtvis INTE hade varit så road av att försöka hjälpa mig att bära in min på tok för stora soffa. Jag hade ju mätt och kollat så den fick plats i rummet, men vem sjutton mäter för att se om man får in skiten liksom?

Det fanns två alternativ:


1. Lägg ner och lasta in soffan i transporten, släng ut en annons på Blocket och hoppas den blir såld under helgen.


2. Dra veck filten under soffan och kolla om den är delbar. Jag ville ju hemst gärna ha soffan, så vi drog helt enketl bort lite svart filt under i en hörnan och konstaterade att den faktiskt nog gick att dela! Det var dock lättare sagt än gjort, 9 skruv på varje sida, på tok för långa skuv och ibland på tok för inknölade bland lister och annan skit. Man kan nog uttrycka det som så att de som tillverkat soffan INTE tänkt att den ska delas utan bäras in i en hel del. Id*oter! Hur kan man tillverka en såpass stor soffa i ett icke delbart format?!?!


Jaja, tack vare hjälp från världens trevligaste grannar så fick vi faktiskt in den. Del för del, pch monterade sedan ihop den! Skratta om ni vill, det är helt ok, det gjorde vi också under projektets gång! Men nu är den på plats, världens finaste Evelinasoffa   


   

Av Evelina - 6 oktober 2012 13:40

Skulle hämta soffan idag, eller rättare sagt har hämtat soffan idag. Efter många turer och ett besök på Biltema så finns den tillslut i släpet utanför mitt hus.


Det hela började med att jag inte fick loss släpet. Det stog så himla fint och prydligt nerbackat jämte de andra. Och jag har ju sett de andra använda sina släp utan problem så tänkte ju att det här ska väl inte vara några problem. Och nä, det hade det inte säkert vart för mig heller om jag haft en lika fin AWD Jeep som de andra! Med mitt blå framhjulsdrivna skräp kommer man inte många meter när den tycker det är det minsta lilla halt att dra, skitbil ;P Tur den är fin att se på åtminstone!

Jaja, jag tänkte att försöker jag lite till så går det nog, men nä, det ända det resulterade i var att det gick mindre. Tänkte att jag skiter i släpet, åker och hyr ett på en mack istället. Men då satt ju bilen fast också. Ja vad säger man? Själv göra själv ha?! Så där stog jag helt plötsligt utan både bil och släp. Så kan det gå när man till varje pris ska själv! Fick ringa in till Evelyn och be om hjälp av henne och hennes stora fina svarta jepp att dra loss min fina blå sportbil, som numer är väldigt väl inklent i lera och lite sand ;)

Hade ingen bogserlina, hur kan man köra runt utan det liksom? Hur tänkte jag där? Troligtvis inte alls! När sådant här händer brukar man liksom ringa pappa, och då kommer han och fixar det! Men det är ju lite svårt när pappa helt plötsligt befinner sig 20 mil bort!

Vi körde av 1 longerlina och 2 grimskaft innan vi insåg att det här går verkligen inte! Fick åka till Biltema och köpa en bogserlina.

Så för 70 kr så stog helt plötsligt fina blå bilen på fast mark igen, tänk så lycklig den blev över det.

Fick hjälp att få upp släpet också, så jag slapp åka och hyra ett.

Tur man har snälla vänner som hjälper en när man står i gropen och gräver för djupt för att ta sig upp själv!


Nästa bekymmer var enligt min mening hur vi, 2 inte alltför stora tjejer skulle få ut soffan, den borde ju vara jättetung liksom! Men hästjejer är gjorda av segt virke, så tyngden i sig var väl inget problem, den var rätt lätt. Däremot att FÅ UT den! Ja, alltså det var ju lättare sagt en gjort! Men även det löste sig, ut kom den och hem har jag kört den. I em kommer Kitty, då ska vi FÅ IN den, haha, ja, det kan säkert bli kul! ;P Annars får jag väl helt enkelt göra fåtöljer av den =P


Lovar att hiva upp en bild på den sedan, när (om) den står i vardagsrummt ;D


 

Av Evelina - 5 oktober 2012 12:48

Puh, avklarat, vilken pärs! Eller inte. Jag var inte ens nervös när de delade ut häftena med frågorna. Jag var fullt upptagen med att bara försöka andas genom min jättetäppta näsa ;P


Men det känns ok, det känns som att jag ligger någonstans i gränslandet för den magiska gränsen, men vi får la se om sådär 13 dagar när vi troligtvis får tillbax dem. Har iallafall lovat mig själv att ha ett bättre upplägg och mer framförhållning tills nästa kurs. Har dessutom löst problemet med soffa, har råkat köpt en idag. Så nu har jag någonstans att sitta när jag ska lära mig nya saker. Tur de, så jag slipper skylla på det ;)


Det blev en vit skinnsoffa med divan, den är helt lovely <3 Jättepraktiskt med skinn dessutom när man har vovve, mindre praktiskt med vitt kanske! Om det blir en soffa i rummet eller ett rum i soffan återstår att se. Den var större i verkligheten än på bild ;)


Nu ska jag slänga på en kaffekanna på spisen, sedan bara sätta mig och njuta av vetskapen att det är en hel helg utan minsta krav på plugg eller jobb eller what so ever, bara min helg!


BC, the one and only!

 

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Armanis Mr O´Mally

 

Welsh Cob, hingst, född 2006

e: Armanis Shooting Star ue: Menai Sparkling Midas

 

Min "dressyrponny" och bästa vän, till vardags kallad Blomman. Han är godkänd för avel och har en livstidslicens hos Svenska Welshponny och Cobföreningen.

Fiffihunden

 Fiffi är en Amerikansk Cocker Spaniel med sportfrisyr. Hon hänger med på det mesta och ambitionsnivån ligger på att vi ska ha roligt ihop.

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards