Evves place

Alla inlägg under augusti 2012

Av Evelina - 17 augusti 2012 08:47

Fredag idag = LEDIG = GILLAS MASSA!!


Ser fram emot en bra dag, ska mest troligt köpa en sadel. En Wellington Greenline <3 Samma storlek och bomvidd som Pacha hade. Saknat den sadeln något alldeles grymt, finns nästan ingen underbarare, knappt ens Omnin ;P Så min förhoppning är att vi ska hämta den på väg till kursen ikväll, så att vi kan ha den på ridpasset sedan! Haha, lika bra att börja hålla tummarna redan nu för att den fungerar på honom =P


Har fortfarande inte hittat boplats i Halmstad. Jag har hittat boxplats till min "vilda, farliga hingst", troligtvis ett jobb, men ingen bostad. De flesta brukar nog börja i andra änden..... Men varför göra som alla andra näår jag aldrig gör det annars!


Bara 6 arbetsdagar kvar på jobbet nu, känns helt halvgalet!! Har återigen en period när jag har lite svårt att få in att jag faktiskt flyttar ifrån denna staden om bara 1 ynklig liten vecka...... Kommer sakna många, men det är ju inte världens ände, man kan ju faktiskt åka hem och hälsa på med jämna mellanrum. När man har råd. Livet som student med egen häst, hund och s80 lär ju inte bli något glidarliv deluxe. Snarare en kamp om överlevnad ;) Men det ska gå, det måste gå!


Var och köpte ny mat till Fiffi häromdagen. Blev Royal Canin Mini. Vuxenfoder för hundar upp till 10 kg, hoppas det ska fungera bra. Hon i affären informerade om att det var smakgaranti om hunden skulle vägra äta, jag informerade om att jag har en spaniel, det är ätgaranti på den, den äter allt ;) Hon garvade lite lätt då!


För övrigt gick Fiffis utställning suveränt, min guldvalp! Skötte sig bättre än bäst, och var verkligen jätteduktig i ringen med tanke på den obefintliga ringträning vi haft. Kommer absolut bli fler gånger. Vilket innebär att jag kommer få lov att ha henne i päls. Så nu letar vi overall för fulla muggar. Fiffi har viskat i mitt öra att hon vill ha Hurtta. Kitty har lärt mig att Hurtta är bra skit, så klart Fiffihunden ska ha Hurtta <3 Hon "råkade" få en Y-sele på hundutställningen också, en svart, från Hurtta såklart. Nu ser hon stentuff ut ;)


Naj, nu är det dags att sluta flumsa runt här! Snabbtur till staden för att hämta ut sadelpengar och sedan till stallet och bada luddponnyn! På återhörande!


   

Av Evelina - 11 augusti 2012 14:34

Min tripp till Halmstad förra helgen gick bra! Den resulterade i en boxplats till Blomman. Skönt, nu vet jag att han kan följa med och han kommer bo kalas på detta stället!


Där finns ridhus, paddock, hindermaterial, stor rymlig box, tvättmaskin och spolspilta med varmvatten. Dessutom ingår insläpp, utsläpp, fodringar 4 ggr om dagen, 8 kg hösilage, 2 kg havre, mineraler och 3 torvbalar/alt halm för 2400:- i månaden. Det enda jag behöver köpa till är lite extra grovfoder eftersom han behöver några kg till där. Han lär ju bli laddad som en kanonkula av havren, men det kan ju vara kul, energi är ju aldrig tråkigt ;) Nä, tror inte det blir så farligt faktiskt.


Däremot ser det lite dystert ut för min egen del! Inte lätt att hitta en lägenhet där man får ha Fiffihund, omöblerad och helst med eget kök och badrum för 3000 kr. Jag förväntar mig verkligen ingen flott rymlig bostad för det, och jag hittar en del, det gör jag. Bara det att det aldrig är tillåtet för Fiffihundar där :( Men det löser sig säkert, förr eller senare! Vi får ju löv att bo hos världens bästa syster en tid annars. Har iallafall några trådar kvar att dra i för att se om det finns ledigt. Och Blocket.se är för närvarande min favoritsida ;)


Blomman är i fin form, nästa helg är det dags för kursen i centrerad ridning! Wiiie, det ska bli riktigt spänande! Tror ju inte jag är precis centrerad! Men kan ju kanske få hjälp att bli lite mer rak ;P Dessutom så gråter hans matte han efter en dressyrsadel! Har hittat några intressanta även där, eventuellt skickar jag bror på uppdrag från Uppsala till Järfälla! Annars finns Patriks ägare hemma om en vecka och kunde slänga en kik åt mig. Det är verkligen kalas med känningar utspridda över hela landet :D


Fiffi och jag drog en vända till Brunnsparken i förmiddags. Hon önskade sig en canvasbur till imorgon. Vi hittade en fin och bestämde oss för att slå till. Då visar det sig att ena "korven" man drar i när man ska fälla upp och fälla ner är sönder. Han erbjuder sig att montera en ny om jag har tid att vänta, för detta är sista buren i den storleken. Visst, det går bra, vi har ingen brådska! Han ordnar det och den är som ny. Fäller ihop den och ska packa ner den i väskan. Då är väskan trasig. Han ruskar på huvudet och suckar djupt och undrar om jag överlever med det om jag får den 100 kr billigare. Solklart! Fiffi ska ju vara i buren, inte i väskan ;) Så för 399:- kr fick vi en rejäl canvasbur i stl L för samma pris som en M. Vi är jättenöjda :D Hade planerat att köpa en något mindre, men när Fiffi provade den lilla såg det lite trångt ut. Hon fick ducka lite när hon stog upp. Det såg inte ut som att hon gillade det, så hon fick den stora istället ;)


Imorgon är det dags för utställningen, eller skönhetstävlingen för hundar som man kan kalla det ;) Heja oss! För mig är Fiffi finast i världen, hoppas domaren har lika bra smak som jag och tycker det också <3


Jag har bara 2 veckor kvar att jobba innan jag flyttar, det känns helt ärligt ganska omtumlande, fast mest på ett bra sett, tror jag ;P


Hon är ju liksom bara helt underbar!

   

Av Evelina - 5 augusti 2012 09:15

Jag har fått klagomål! Det uppdateras tydligen för dåligt här ;) Jag ursäktar mig med att heltidsjobb, 2 hästar att rida och en hundvalp att roa tar sin lilla tid =P Men kul har jag!


Idag ska Fiffi och jag åka till Halsmtad och titta om vi hittar en trevlig bostad till Blomman inför vår flytt! Sedan blir det säkert något mer, hörde någon nämna något om italiensk glass! Ja, alltså, det är ju aldrig fel ;) Fiffi vill säkert ha en egen kula, kanske finns det en barnportion ;P


Igår var vi iväg och badade med hästarna! Tog transporten och körde ut till Millegarne eller Gökalv eller något åt det hållet. Världens bästa badstrand! Ingen sten eller massa dy och klafs, utan bara fin sandbotten, med lite sjögräs. Sjögrästet kunde man ju klarat sig utan iofs. Var massa maneter igår, uschanamej! Jag är rädd för 2 saker, maneter och getingar. Bet ihop bra och badade skapligt länge ändå, men när de började ta mig på benen när vi simmade fick det vara nog! Då blev det plask med benen för resten av tiden. Usch, finns verkligen inget som är så slemmigt och räligt som det.


I fredags var Fiffi i Trelleborg. Jag fick också följa med, hon behövde någon som körde ;) Det var dags för en ny frisyr. Den hon hade var rätt obefintlig, mest luddig <3 Otroligt sött och charmigt ludd, men kanske inte så populärt hos domaren inför kommande söndags utställning! Ska bli superkul, både Fiffis syster Didi och hennes vackre far kommer, ska bli roligt att få träffa dem!


Visst ser hon ut som en utställningschampion?!

 


Av Evelina - 2 augusti 2012 21:33

Jag börjar vänja mig nu, vid tanken på att jag faktiskt alldeles snart ska flytta till västkusten. Och det känns bra, riktigt, galet bra! Det ska bli jättekul att prova något nytt, göra något annat, träffa nya människor, lära mig nya saker och utvecklas som person. Jag LÄNGTAR verkligen till helgen innan skolan ska börja och flyttlasset går :D


Alting är ju dock långt ifrån ordnat än. Jag har ingen lägenhet och ingen boxplats =P Såklart känns boxplats till Blomman som prio 1, för boende till en annan går alltid att lösa; jag har ju liksom världens bästa syster som låter mig bo där om jag behöver. Iallafall för ett tag. Så det är inte ett lika akut problem som en stallplats. Men jag har letat aktivt och faktiskt hittat 2 stall som jag ska kolla på på söndag. Båda låter jättebra, så ska bli spännande att se hur det är i verkligheten :)


I helgen hade vi besök av Mia, Savhooch och Ninni. Verkligen kvalitetshelg, massa kul, massa häst och massa hund. Kan liksom inte bli mycket bättre! Vi red ut, dressyrade och red och badade och simmade med hästarna. Vad mer kan man önska?! Möjligtvis att det hände oftare ;)


Fiffi har provat på livet som agilitystjärna. Vi är nybörjare, jättegröna sådana. Så vi fick grundjobbsövningar. Vi tyckte det var sådär kul. Man måste ju bygga en grund för att kunna bli bra. Men ibland, innan man riktigt fattat vad man gör, så är grundjobb inte så taggande. Fiffi tycker ju inte att kamp är någon precis belöning heller. Fiffi gillar korv. Tindra har en leksak efter hindret, Fiffi har en korv =P Men det ska nog bli bra! Tror hon taggar till mer om jag taggar till. Haha, jag fick en tillsägelse om att ta kanske inte gå med händerna i fickorna, det ser oengagerat ut ;)


Har vart och shoppat igen, ooops! Blev en leopardsäng och en flytväst. Leopardsängen är helt galet grym! Åkte för att köpa en risa Biabädd och kom hem med en leopard, hrm, något gick jättesnett! Fick den för 200 kr, som hittat! Butiken verkade mest glada över att någon äntiligen ville köpa den   


Här kommer lite bilder från senaste tiden.


                                             

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Armanis Mr O´Mally

 

Welsh Cob, hingst, född 2006

e: Armanis Shooting Star ue: Menai Sparkling Midas

 

Min "dressyrponny" och bästa vän, till vardags kallad Blomman. Han är godkänd för avel och har en livstidslicens hos Svenska Welshponny och Cobföreningen.

Fiffihunden

 Fiffi är en Amerikansk Cocker Spaniel med sportfrisyr. Hon hänger med på det mesta och ambitionsnivån ligger på att vi ska ha roligt ihop.

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards