Evves place

Alla inlägg under mars 2012

Av Evelina - 13 mars 2012 22:38

Underbara vår!


Vilket väder det varit igår och idag! Mer än härligt helt klart! Sol och VARMT! Så varmt att man kunnat lämna jackan hemma och kört på tjockiströja och väst utan att frysa det minsta, det gillas!


Blomman har primärrullat pälsen idag. När det är över 10 grader varmt i skuggan så behöver man inget täcke, inte ens om man är min häst ;) Så han var mycket nöjd med sin dag i hagen. Han hade inte ens grisat ner sig speciellt mycket. Duktig häst jag har :)


Mindre kul är att knölen vid armbågen har återkommit. Han hade en förra året också, samma ställe och samma "konsistens". Börjar misstänka att något på sadelgjorden stör/retar honom där. Så får försöka hitta en annan gjord som är mindre klumpig. Kanske med nåt fårludd på eller nåt. Aja, den är under kontroll iallafall, sedan förra året så har jag ju lärt mig hur den ska bemästras, Hirudoidsalva is the shit ;)


Eftersom knölen är där den är så får vi köra på sadellös träning nu ett tag. Igår blev det barbacka och idag blev det longering över bommar i valfri form. Till en början hade han tokryck, men sedan coolade han ner och var kanonfin. Får väl se om det blir barbacka i skogen också, känns lite sådär kul om jag kanar av. Balansen är ju inte vad den en gång var om man säger så! Bäst att öva på inhägnat område ;)


Fick ett mail om att det fina fliistäcket var på väg idag. Nice :D Och gardroben kommer utökas ytterligare! Jag var med i en bildtävling, och vann! Så inom en, förhoppningsvis snar framtid, så kommer det paket till mig, wiiieee, happy happy!


Min bästa ponny, liiiiite tycker han nog om mig också ;)


 

Av Evelina - 8 mars 2012 20:34

Idag har jag varit svag! Fyyyyy skäms på mig!


Jag behöver INTE några fler täcken. Blomman har en överfull gardrob med olika varianter och ibland flera av samma sort. Han har med andra ord så det räcker och blir över.....


MEEEEEN


När det är världens rea på horsewaretäcken så känner man hur man blir lite klen och gärna försöker intala sig att det kanske finns något litet utrymme i skåpet som kan tänkas rymma ett täcke till    Kanske om man packar om och viker bättre att det går in ett till, ett litet bara, ett sådant där randigt, mysigt, tjockt i fleece?! Nej, nej, nej, NEJ! Bort med den tanken, var stark, stå emot, bestäm dig, du ska INTE handla, du behöver INTE det, Blomman har redan så han klarar sig, det ryms INTE i skåpet och det är ett ENORMT slöseri med pengar ÄVEN om det BARA är 480 små ynkliga kronor.


Jag har varit stark, jag har stått emot hela perioden av prissänkning, men idag brast det ;) Linn, den muppen skickade ett litet meddelande om jag inte skull ha nåt, och tja, det var den futtiga lilla knuffen som behövdes för att jag skull trilla över kanten den här gången. Snacka om att stå ostadigt =P Haha, dessutom är det tydligen mitt fel att hon har råkat köpa ett likadant   


Jaja, han kommer hålla sig varm och gosig iallafall, och såklart vara snyggast i stan. Så så gick det med de försöken att intala mig att inte handla mer! Bara att inse, jag är och förblir hopplöst pryltokig   Hur det ska få plats i skåpet blir helt enkelt ett senare bekymmer   


Så här fiiiiint är det

 

(snodde bilden här http://www.millbryhill.co.uk/equestrian-530/horse-rugs-589/fleeces-and-coolers-684/horseware-newmarket-fleece-18336.htm )


Blev en liten tur i paddocken idag. Blomman är pigg och sprallig, men helt fantastiskt underbart kul att sitta på! Sadeln funkar också bra, även under lite mer dressyriga former. Fast han har tjockat på sig lite sista veckan. Nu får det vara stopp med det, annars kommer den bli för smal   Vi har fått någon ny dunderbale med massa klöver så det bara sagt "poff"   Aja, har dragit ner på kraftfodret och han är långt ifrån tjock så det är knappast något problem så. Egentligen mest skönt att kunna fodra mindre kraft och låta honom klara sig på grovfoder som ju faktiskt är vad han är född till att äta :)


Imorgon är min sista jobbdag innan min lediga helg, ska bli så grymt skönt att bara få vara och göra vad jag vill när jag vill under 2 dagar. Inget planerat, mer än en liten lektion med den lilla gula. Men det är enbart kul så det räknas inte! Så jag är free to do whatever i feel to, wonderful!


Har tagit semester den 1:a april så planen är att dra till Växjö och kika på SWF;s hingstvisning. Ska bli spännande att se vad det visas för något! Hoppas på många cobbar!!


Slutflummat för ikväll!


Du och jag

 

Av Evelina - 2 mars 2012 14:54

SOL, UNDEBARA VARMA SOL!!!!  


Vilken underbar, härlig dag jag har haft idag. Vädret har bara varit alldeles fantastiskt, känns mer och mer att våren verkligen är på väg. Det är mer än härligt! Och bäst av allt, jag har varit LEDIG!


Inledde med en liten tur på Blomman i paddocken. Det var ett minipass med bara skritt och lite trav, han känns verkligen kanonfin. Hoppas att han är lika fin fortsättningsvis också och inte har fått några men efter vurpan. Det är dock skönt att man inte ser allt som hästen har för sig. Det härjas rätt vilt i hagen när jag inte är där, haha, jag som naivt nog vill tror att min häst är så lugn och fin ;P Övade lite spansk skritt och buga också. Det tar sig verkligen, han är superduktig! Och när vi lyckas göra det utan att han blir spänd så gör han det riktigt, riktigt bra!


Sedan skulle jag haft en lektion för den lilla gula hästen, men ryttaren mådde inte bra, så blev att jag fick rida den istället. Och den är så duktig! Det är så roligt när man märker hur mycket som förändrats sedan första gången jag satt på den i höstas. Det är en sådan toppenfin liten häst, nästan så jag önskar att hon kunde få bli min hon också :) Men nej, det är ingen bra idé att skaffa fler hästar! Ibland får man inse att det finns vissa ekonomiska begränsningar i ens liv....... Men drömma kan man ju alltid :D


Blev lite hagbilder på finaste ponnyn idag!

                           

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Armanis Mr O´Mally

 

Welsh Cob, hingst, född 2006

e: Armanis Shooting Star ue: Menai Sparkling Midas

 

Min "dressyrponny" och bästa vän, till vardags kallad Blomman. Han är godkänd för avel och har en livstidslicens hos Svenska Welshponny och Cobföreningen.

Fiffihunden

 Fiffi är en Amerikansk Cocker Spaniel med sportfrisyr. Hon hänger med på det mesta och ambitionsnivån ligger på att vi ska ha roligt ihop.

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards