Evves place

Alla inlägg under februari 2012

Av Evelina - 10 februari 2012 13:21

Blomman har skadat sig :( Mest troligt har han vurpat i hagen, antagligen har han väl lattjat och dragit dit.


Kom i onsdags kväll och skulle hämta honom i hagen. Då var han en bit bort, vilket han inte varit sista tiden när det varit så knöligt och jäkligt. Dessutom gnäggade han när jag ropade på honom, vilket han inte brukar göra om jag bara kommer och ska ta in honom, särskilt inte när de precis innan fått mat. Men den hade han inte ens kommit fram och smakat på. När vi gick mot stallet så bara kändes något "fel", hans skrittakt lät inte riktigt som vanligt och hade en känsla av att han rörde sig skumt. Men tänkte att jag nog bara var nojjig.


Men nä, så var det dessvärre inte :S Han hade rätt ont i alla sina ben och var svullen över både haserna och framknäna. Mest höger has, och där vill han inte gärna trampa igenom när han sätter iden foten utan tar gärna det steget lite på tå. Dessutom var han ganska "off", så han hade nog rätt ont och var nog rejält mörbultad. Usch, tycker så oändligt synd om honom.


Igår var det rätt oförändrat, idag på morgonen tycker jag faktiskt svullnaden gått ner lite och han var mer "sig själv". Lite mer vaken och alert. Känns inte riktigt normalt när han är helt off när det är kallt ute och han inte blivit riden på 3 dagar, så känns jätteskönt att han börjar piggna till lite igen. Det gör mig lite mindre orolig iallafall.


Så just nu har han boxvila. Känns ju inget vidare att släppa ut honom när hagen knappt är framkomlig på grund av alla frusna knölar. Han tycker dock boxvilan är helt ok och protesterar inte ens lite. Bara det säger rätt mycket om läget. Han är inte precis den som brukar finna sig i att bli lämnad inne själv om han är som vanligt.... :(


Älskade luddponny, måtte du krya på dig fort!

   

Av Evelina - 9 februari 2012 22:25

I måndags flyttade kisse in!


Och här är han; Grassicats Fluffington!


Kisse är en Helig Birma och är 5 år. Jättemysig katt, och typ världens mjukaste! Dessutom väldigt klapp- och bärvänlig ;) Har försökt ta bilder på honom, men de blir inge vidare. Han är lite väl närgången än sålänge! Hoppas han lär sig, för han är väldigt bildskön :)


               



Av Evelina - 4 februari 2012 21:18

Idag har varit en galet bra dag! Egentligen inte av någon särskild anledning. Den har liksom bara varit bra och trevlig och positiv på alla sätt och vis!


Inledde dagen med jobb! Idag var det bland äpplena och bananerna. Lagom mycket att göra där idag, då blir det på något sätt extra kul. För då har man inte övermycket annat att hinna utan kan stapla bananerna fiiiiiiint och prydligt i bananvärlden. Det blir verkligen fint dessutom! Riktigt snygga, raka, prydliga rader med bananer. Det som är roligast av alltihop är att många av kunderna dessutom lämnar någon liten trevlig kommentar om att "Vad fint du lägger de", eller "Åh, så fint har de aaaaaaldrig legat förrut". Jag uppskattar verkligen det, det är jättekul att märka att kunderna som passerar faktiskt lägger märke till att det ser snyggt och prydligt ut. Jag har sagt det innan, jag säger det igen, det är LARVIGT kul att stapla bananer ;)


Vi fick även in alldeles kolossalt stora Kent-mangosar idag. Haha, jag är, har varit, och kommer mest troligt förbli, HELSÅLD på denna underbara frukt! Finns icke något som slår smaken av en helt mogen Kent! Så jag köpte 2 ;) Hade 1 liten liggande hemma sedan innan, fast lite mindre. Ansåg nu ikväll att jag var väldigt värd en Kent, så jag gluffsade i mig den (hela såklart) som en riktigt fin avslutning på min braiga dag!


Blomson och jag trotsade kylan idag och tog en tur bort till ridhuset. Bra val, han var kanonfin att rida! Han är så helhäftig när han är loss och rund. Jag är verkligen stolt över vad han och jag åstadkommit tillsammans! Måtte vi bara hitta en sadel också..... Fast jag är glad sålänge problemen håller sig till att vara materiella problem. Jag är tacksam för varje dag jag får komma och ta hand om min friska glada häst. Det är trots allt det som är allra allra viktigast! En sadel hit eller dit är mer ett "lyxproblem".


Har varit och handlat till min nya vän också. Han har fått kattsand, kattmat, kattleksak, kattborste, kattlåda och klösbräda. Skulle ha en säng/korg också, men det fanns ingen kul, och den som fanns var nog lite för liten för att han skulle få plats..... Så det måste ordnas, och en transportbur, och matskålar. Så nu känner jag mig som ett barn på julafton ungefär. Enda skillnaden är att det var inte tomten som kom och skänkte klapparna, utan jag fick vackert pröjsa själv. Haha, snålt av han! Kunde väl fått det som ett litet efterskott sedan i julas =P


Kisen kommer på måndag kväll. Jag lääääängtar! Ska bli superkul att ha kisse igen. Har verkligen saknat det!


Stora, saknade BC, the one and only!

   




Av Evelina - 3 februari 2012 16:50

Oh, ma GOOOD! Det är svinkallt ute! Verkligen sådär riktigt, bitigt kallt så det inte spelar någon som helst roll hur mycket man klär på sig! Hua, man kan nästan tro att vi bor vid norra polcirkeln och inte i södra nästan sydligaste Sverige.


Idag kände jag att jag skulle nog trotsa det hutlöst kalla vädret och åka och rida ändå. Åkte till stallet, kopplade trailern, mockade lite boxar och packade lite mat. Vi fick ge hästarna ute mer mat i hagarna också, de talade tydligt om att de önskade påfyllning. De fick dubbla påsar till frukost, det är lika med 8 kg. Och då när klockan var strax efter 10.30 hade de redan glufsat i sig alltihop! Det tar verkligen på de med det kalla vädret, säkert extra mycket eftersom det är så knöligt i hagarna att de knappt kan röra sig heller. Blomman stog till och med och skakade lite. Efter lite mer mat blev det ju dock bättre. Med den ökade mängden han kränger nu står han alltså på 20 kg hösilage och 2 kg Krafft Groov 125. Det är rätt mycket mat alltså! Det är ju trots allt nästan en ponny vi snackar om.....


Tog in honom och skulle klä på honom. Men insåg att nä, detta kommer aaaaaldrig gå! Jag kommer frysa halvt ihjäl om jag ska ha mina icke längre existerande fingrar i ett par ridvantar. Så jag klädde av han all utrustning igen, la på dubbla täcken (nu har han alltså ett tjockt stalltäcke och ett tjockt vintertäcke över) och ställde ut honom i hagen igen. Han verkade mycket nöjd med det beslutet!


Sadelförsäljningen går dåligt. Iofs har den ju inte varit på annons så himla länge, men ändå, när man vill byta vill man ju byta NU! Iallafall jag blir sån. Helst skulle det redan vart gjort så att säga. Jaja, det löser sig säkert snart, vi får helt enkelt överleva under tiden. Att lära sig rida vettig dressyr i en platt hoppesadel utan vidare stöd kommer ju bara innebära en stadigare mer balanserad sits, se det positivt ;) Det finns alltid något positivt med nästan allt. Och gör det inte det så skiter man i det och letar upp något som medför något positivt istället.


För övrigt kommer nog min familj bli en familjemedlem rikare om allt går som planerat. Vill vill vill och hoppas hoppas hoppas på att det inte blir några käppar i hjulet utan att han kan komma hem i början på nästa vecka. Myyyys!


När jag ser tillbaka på denna dagen så inser jag att nä, jag har verkligen inte gjort något vettigt alls idag, och gud vad jag är nöjd med det! Det här blev en sådan där "bara-göra-ingenting-men det-är-ganska-skönt-dag". Sjukt najs, jag har ju inte direkt varit speciellt bra på att ha sådana dagar utan mer ansett att man alltid måste göra något. Men det här är faktiskt riktigt skönt ibland. Så rekomenderar det varmt! En kopp te, eller två eller flera kan man också kränga en sådan dag. Särskilt när det är kkkkaaaalllllttt! Och vill man unna sig riktigt ordentligt kan man öpppna en paradisask och bara ta de goda bitarna också. Bara för att man är såååå värd det!   


Cobbis när jag var och tittade på honom

 

Av Evelina - 1 februari 2012 20:31

F*n h*lvetes j*vla skit!


Min underbara älskade dressyrsadel passar inte längre! *Dunkar huvudet i väggen och gråter krokodiltårar*


Suck och pust och stånk och stön :( Jaja, får väl vara glad för de hela SJU månader den passat och fungerat, är nog rekord för vår del ;)


Men frågan blir ju vart sjutton jag ska leta efter för något nu???? Känner mig lagom nollställd. Prio 1 blir ju att bli av med den jag har, så vet ni någon som vill ha en UUUUUUUUNDERBAR mjuk djup härligt inriden Frank Baines Omni i stl 17,5" och wide i bommen så hojta. Har slängt ut den på annons så bara att hoppas någon nappar relativt fort.


Tills vidare så rider vi i hoppesadeln, han trivs bra med den just nu, det märks. Rund, mjuk, bärig ponny. Tappar lite dressyrsits i den, men whatever, de är en världslig sak! Viktigare att hästen är nöjd och glad än att jag sitter skönt :)


Fick bekräftelsemejl på att vi är uppsatta på reservlista för veckoelevsplats för trickträning på Hällekis också. Hoppas vi får en plats fort och att jag lyckas få semester. Är grymt sugen på att få lära mig mer! Spansk skritt är nästan befäst, de gånger han inte är överexalterad utan tänker på att alla benen ska med så går det super ;) Buga har haft en liten dipp, men har nog klurat ut varför, så det är på uppgång igen. Bergsgeten går rätt bra, yoga kan han sedan länge. Senaste vi börjat med är löslongering i alla gångarter med varvbyten. Det tar sig också, ibland försöker han finta mig och ibland har jag lite svårt att styra min kropp, men däremellan ser det super ut ;P


Tänkte jag skulle introducera klickern för honom. Första blir nog att lära honom apportera. Underar vad han ska apportera? Sådan där knut man har till hundar kanske, den är ju tålig och bra och lätt att kasta..... Tror han skulle tycka det var kul :)


Haha, och den där fina gula stenen han fick av mig när han sa att han ville ha den. Tror ni han rört den eller? Nädå, inte ens smakat har han gjort! Vilken miss av honom, den är faktiskt riktigt god   


Jag har VÄRLDENS vackraste cobbis, det är då ett som är säkert   

 

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Armanis Mr O´Mally

 

Welsh Cob, hingst, född 2006

e: Armanis Shooting Star ue: Menai Sparkling Midas

 

Min "dressyrponny" och bästa vän, till vardags kallad Blomman. Han är godkänd för avel och har en livstidslicens hos Svenska Welshponny och Cobföreningen.

Fiffihunden

 Fiffi är en Amerikansk Cocker Spaniel med sportfrisyr. Hon hänger med på det mesta och ambitionsnivån ligger på att vi ska ha roligt ihop.

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards